مشکلات خواب در دوران بارداری (پارت اول)

هوپنوس > مقالات هوپنوس > مشکلات خواب در دوران بارداری (پارت اول)

مشکلات خواب در دوران بارداری

 

 

در این مقاله میخوانیم:

  • چرا نوع خواب مادران در دوران بارداری تغییر می کند؟
  • اختلالات و مشکلات رایج خواب در دوران بارداری چیست؟
  • چرا خواب در دوران بارداری بسیار مهم است؟
  • درمان مشکلات خواب در دوران بارداری چیست؟

 

برای بسیاری از زنان، خوابیدن در دوران بارداری شبیه یک کابوس است. ناراحتی های جسمی، تغییر در سطح هورمون ها و اضطراب مادر شدن منجر به انبوهی از مشکلات خواب می شود. در واقع، حداقل 50 درصد از زنان باردار از بی خوابی رنج می برند.

خواب بخش مهمی از مراقبت های دوران بارداری را تشکیل است. اگر در دوران بارداری آرزوی خواب راحت را دارید، بدانید که تنها نیستید. در این مقاله مشکلات رایج خواب زنان باردار را مورد بحث قرار خواهیم داد، نگاهی به بهترین حالت های خواب در بارداری می ندازیم و توصیه هایی در مورد چگونگی بهترین خواب ممکن در دوران بارداری را به شما خواهیم گفت.

 


 

چرا خواب مادران در دوران بارداری تغییر می کند؟

عوامل متعددی منجر به بی خوابی در دوران بارداری می شود. با شروع سه ماهه اول، نوسانات سطح هورمون ها باعث ناراحتی عمومی در بدن و مشکلاتی می شود که می تواند به خواب رفتن را دشوار کند. این مشکلات شامل موارد زیر می باشد:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • احساس سنگینی بر روی سینه
  • افزایش ضربان قلب
  • تنگی نفس
  • افزایش دمای بدن یا گرگرفتگی
  • تکرر ادرار در شب
  • گرفتگی عضلات پا و لگن

با گذشت زمان بارداری، مادران باردار ممکن است دچار کمردرد شوند و یا نتوانند حالت خوبی برای خوابیدن در شب پیدا کنند، به خصوص زمانی که جنین در شب شروع به لگد زدن می کند. اضطراب در مورد زایمان ، اضطراب مادر شدن، اضطراب موقعیت شغلی در کنار مادر شدن و مسئولیت های خانه یا سایر نگرانی ها ممکن است شما را در شب مضطرب کند. به خصوص در سه ماهه سوم بارداری، بسیاری از زنان باردار رویاهای واضح و آزاردهنده ای را تجربه می کنند که می تواند کیفیت خواب آنها را به شدت کاهش دهد.

اغلب زنان باردار حداقل یک یا چند علامت از علائم فوق را در دوران بارداری تجربه می کنند که گاهی اوقات ممکن است این اختلالات خواب دائمی باشند و پس از زایمان نیز ادامه پیدا کنند. اختلالات خواب می تواند در آینده مشکلات زیادی برای مادر یا نوزاد ایجاد کند. بنابراین اگر در خوابیدن مشکل دارید حتما با پزشک خود صحبت کنید.

 


 

اختلالات و مشکلات رایج خواب در دوران بارداری

شایع ترین اختلال خواب که در دوران بارداری آپنه انسدادی خواب، سندرم پای بی قرار و ریفلاکس معده است.

  • آپنه انسدادی خواب: افزایش وزن مادر و احتقان بینی باعث می شود که بسیاری از زنان در دوران بارداری شروع به خروپف کنند. خر و پف می تواند یکی از نشانه های ابتلا به فشار خون بارداری باشد. برخی از مادران ممکن است به آپنه انسدادی خواب (OSA) مبتلا شوند. علائم این نوع آپنه، خروپف، نفس نفس زدن و وقفه های مکرر در تنفس است که کیفیت خواب را به شدت پایین می آورد. آپنه خواب ممکن است جریان اکسیژن رسانی به جنین را مختل کند و خطر پره اکلامپسی، دیابت بارداری و سزارین را افزایش دهد. بر اساس آمار از هر 5 زن 1 نفر در دوران بارداری به آپنه خواب مبتلا می شود.
  • سندرم پاهای بی قرار: افراد مبتلا به سندرم پای بیقرار (RLS) با احساساتی مواجه می شوند که شبیه حرکت حشره بر روی پا، غلغلک یا خارش است. این حالت که باعث میل غیرقابل مهار برای حرکت دادن پاها می شود. این وضعیت به شما اجازه نمی دهد که بتوانید به خواب بروید. مخصوصاً اینکه این علائم زمانی که فرد در حال استراحت است شدیدتر می شود. تصور می‌شود که سندروم پای بی قرار روی یک سوم زنان در سه ماهه سوم بارداری تأثیر می‌گذارد.
  • اختلال رفلاکس معده به مری: این حالت که به عنوان سوزش سر دل یا ریفلاکس شناخته می شود، اختلال ریفلاکس معده به مری (GERD) نامیده می شود. ریفلاکس معده باعث احساس سوزش ناراحت کننده در مری، به ویژه در هنگام دراز کشیدن می شود. این مشکل یکی از دلایل اصلی بی خوابی در زنان باردار به ویژه در سه ماهه آخر بارداری است. بر اساس آمار یک چهارم زنان باردار در سه ماهه اول و نیمی از زنان باردار در سه ماهه سوم بارداری به آن مبتلا هستند. برگشت اسید معده در طولانی مدت ممکن است به مری آسیب برساند.

 

خروپف ، علت خروپف ، درمان خروپف و راه های درمان خروپف را می‌توانید در این صفحه ببینید.

برای دسترسی به مطالب انواع مشکلات خواب، اینجا کلیک کنید.

Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *