نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب

هوپنوس > مقالات هوپنوس > نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب
نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب

آپنه انسدادی خواب می‌تواند یک بیماری ناتوان‌ کننده باشد و باعث خواب نامناسب در شب و خواب‌آلودگی در طول روز شود و درمان‌های آپنه خواب که در حال حاضر در دسترس هستند که داروهای ضد افسردگی نقش به سزایی در معالجه این مشکل دارد که در این مقاله قصد داریم تا شما را با نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب آشنا کنیم.

نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب

پزشکان بعضی مواقع نوعی داروی ضد افسردگی را برای اشخاص مبتلا به افسردگی تجویز می کنند. اگر به آپنه خواب مبتلا هستید، این نوع داروی ضد افسردگی ممکن است در تئوری به آن مشکل نیز کمک کند و در واقع، این داروها رفتن به خواب عمیق را برای شما دشوارتر می‌کنند، دادن دارو ضدافسردگی ممکن است بر عضلات اطراف راه هوایی فوقانی شما نیز تأثیر بگذارد و می تواند به آپنه انسدادی خواب کمک کند.

پژوهش‌های اخیر درباره نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب نشان داده است که ترکیبی از داروهای ضدافسردگی که  برای بیماری‌های نامرتبط مصرف می‌شدند، می ‌تواند یک معالجه مفید برای آپنه انسدادی خواب باشد اما امکان دارد عوارض جانبی ایجاد کند.

نقش دارو ضدافسردگی به این شکل است که تعداد وقایع آپنه خواب را در هر ساعت کم می کند و همچنین سطح اکسیژن را به خوبی بهبود می بخشد، همچنین در یک روش محاسباتی پیشرفته برای تعیین اینکه دارو چگونه تنفس را در خواب تثبیت می‌کند، استفاده شده است و این امکان را می دهد که تشخیص داده شود کدام بیماران ممکن است در آینده بیشتر از  داروهای ضدافسردگی سود ببرند.

برای درمان آپنه خواب با داروی ضدافسردگی به چه افرادی سفارش می شود؟
برای درمان آپنه خواب با داروی ضدافسردگی به چه افرادی سفارش می شود؟

برای درمان آپنه خواب با داروی ضدافسردگی به چه افرادی سفارش می شود؟

برای جواب به این پرسش که داروی معالجه آپنه خواب چیست؟ بایستی اعلام کرد که اختلالات خواب قادر است توانایی فرد برای داشتن خواب طبیعی و ترمیمی را مختل کند و علت این موقعیت متغیر است و از عاداتی که اشخاص پیش از رفتن به رختخواب ایجاد کرده اند تا تعدادی از مشکلات پزشکی که چرخه طبیعی خواب را مختل می کند، متغیر است. چنانچه متوجه شدید که بعد از بیدار شدن از خواب در صبح احساس آسایش نمی کنید، احتمالاً باید به پزشک خویش مراجعه کنید تا تشخیص دهد که آیا اختلال خواب دارید یا خیر. اختلالات خواب می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت کلی شخص داشته باشد.

آپنه خواب یک بیماری قابل معالجه است و درمان آن امکان دارد از تغییر سبک زندگی تا جراحی مختلف باشد. مقصود از معالجه آپنه خواب کاهش اختلالات تنفسی و بهبود خواب است و رویکرد درمانی بین آپنه انسدادی خواب و آپنه مرکزی خواب متفاوت است.

معالجه آپنه خواب مرکزی اکثروقت‌ها بر حل مشکل پزشکی که سبب تنفس غیرطبیعی می شود متمرکز است. اگر اختلالات خواب خفیف باشند، معالجه علت زمینه ای ممکن است تنها چیزی باشد که لازم است.

با این حال، در شرایطی که علائم آپنه خواب مداوم یا شدید باشد، ممکن است معالجه اضافی برای بهبود تنفس در حین تلاش برای حل مشکل اساسی سفارش گردد و این ممکن است شامل استفاده از دستگاه‌های PAP برای ترویج تنفس پایدارتر در حین خواب باشد و بقیه معالجه های ممکن دربرگیرنده اکسیژن درمانی مکمل یا اینکه به کارگیری از داروهایی است که می تواند تنفس شخص را تسریع نماید.

اثربخشی دارو ضدافسردگی در درمان آپنه خواب

اثربخشی داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب مورد بحث قرار گرفته است ولی تاکنون، استفاده از داروهای ضدافسردگی به عنوان روش درمانی اصلی برای آپنه خواب تأیید شده نیست. داروهای ضدافسردگی ممکن است به عنوان درمان همراه برای بیمارانی که به طور همزمان با آپنه خواب به اختلالات اضطرابی یا افسردگی روبرو هستند، تجویز شوند. در این موارد، داروهای ضدافسردگی ممکن است به عنوان روشی برای کاهش اضطراب بیمار و بهبود کیفیت خواب آنها مورد استفاده قرار گیرند.

طبق تحقثقات انجام شده  درباره نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب ، دکتر آلتری می گوید که داروی ضدافسردگی ریبوکستین به تنهایی می تواند شدت آپنه خواب را کاهش دهد.او گفت: ما دریافتیم که این دارو تعداد وقایع آپنه خواب را در ساعاتی از شبانه روز به حداقل می رساند و در حالی که افزودن اکسی بوتینین که یکی دیگر از داروهای ضدافسردگی است باعث بهبود اضافی نمی شود.

او روش مورد استفاده برای تعیین ثبات خواب را در طول این تحقیق تشریح کرد و برای تعیین اینکه چگونه داروی ضدافسردگی تنفس را در طول خواب تثبیت می کند، تشخیص داده شد که کدام بیماران بهتر است از داروهای ضدافسردگی استفاده کنند.

این مطالعه اولین شواهدی را نشان می دهد که ریبوکستین به تنهایی شدت OSA را کاهش می دهد و نتایج این تحقیق نشان می‌ دهد که دارویی که برای کاهش و درمان یک اختلال، یعنی اختلال افسردگی اساسی است می ‌تواند در درمان یک اختلال کاملاً متفاوت دیگر، یعنی اختلال خواب یا آپنه خواب، مفید باشد.

آیا داروهای ضدافسردگی برای همه بیماران با آپنه خواب مناسب هستند؟
آیا داروهای ضدافسردگی برای همه بیماران با آپنه خواب مناسب هستند؟

آیا داروهای ضدافسردگی برای همه بیماران با آپنه خواب مناسب هستند؟

نه، داروهای ضدافسردگی برای همه بیماران با آپنه خواب مناسب نیستند. استفاده از داروهای ضدافسردگی برای درمان آپنه خواب باید توسط پزشکان متخصص در این حوزه تجویز شود و باید بر اساس وضعیت و شدت بیماری، علت آن و وضعیت سلامتی کلی بیمار تعیین شود. همچنین، برخی از داروهای ضدافسردگی ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشند و عوارض جانبی خطرناکی مانند تنگی نفس و توقف تنفس را در بیماران با آپنه خواب افزایش دهند. لذا، همیشه قبل از استفاده از هر دارویی برای درمان آپنه خواب، باید با پزشک خود مشورت کنید.

آیا داروهای ضدافسردگی می ‌توانند به تنهایی درمان آپنه خواب را بهبود بخشند یا باید با داروهای دیگر ترکیب شوند؟

داروهای ضدافسردگی به تنهایی نمی‌توانند درمان آپنه خواب را بهبود بخشند، بلکه ممکن است به عنوان یکی از روش‌های درمانی همراه با داروها و روش‌های دیگر مثل تغییر در سبک زندگی، دستگاه‌های پشتیبان تنفسی و در برخی موارد جراحی استفاده شوند.

علاوه بر این، استفاده از داروهای ضدافسردگی برای درمان آپنه خواب باید توسط پزشک متخصص در این حوزه تجویز شود و باید بر اساس وضعیت و شدت بیماری، علت آن و وضعیت سلامتی کلی بیمار تعیین شود. همچنین، ممکن است پزشک شما برای بهبود درمان آپنه خواب، داروهای ضدافسردگی را با داروهای دیگر ترکیب کند. بنابراین، قبل از استفاده از هر دارویی برای درمان آپنه خواب، باید با پزشک خود مشورت کنید.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب به صورت کامل توضیح داده شد و شما می توانید با استفاده از این اطلاعات برای درمان مشکل خود اقدام کنید.

سوالات متداول درباره نقش داروهای ضدافسردگی در درمان آپنه خواب

  1. آیا داروهای ضد افسردگی به درمان آپنه خواب به صورت قطعی کمک می کنند؟
    خیر؛ به عنوان یکی از روش‌های درمانی همراه با داروها و روش‌های دیگر مثل تغییر در سبک زندگی، دستگاه‌های پشتیبان تنفسی و در برخی موارد جراحی استفاده شوند.
  2. هدف از درمان آپنه خواب چه می باشد؟
    مقصود از معالجه آپنه خواب کاهش اختلالات تنفسی و بهبود خواب است و رویکرد درمانی بین آپنه انسدادی خواب و آپنه مرکزی خواب متفاوت است.
  3. تاثیر داروهای ضد افسردگی بر آپنه خواب طبق تحقیقات چیست؟
    این دارو تعداد وقایع آپنه خواب را در ساعاتی از شبانه روز به حداقل می رساند و در حالی که افزودن اکسی بوتینین که یکی دیگر از داروهای ضدافسردگی است باعث بهبود اضافی نمی شود.
Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *