اصول تغذیه در درمان خروپف

هوپنوس > مقالات هوپنوس > اصول تغذیه در درمان خروپف
اصول تغذیه در درمان خروپف

خروپف در نگاه اول یک امر طبیعی به شمار می آید که تقریبا نیمی از مردم جهان به آن مبتلا هستند. یکی از عوامل موثر در ایجاد خروپف، غذا های استفاده شده توسط افراد می باشد. امروزه پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که رعایت اصول تغذیه در درمان خروپف بسیار موثر می باشد. افراد با استفاده از برنامه غذایی سالم و مناسب می توانند به کاهش خروپف کمک کنند. برخی از غذا ها دارای خصوصیاتی هستند که سبب ایجاد خروپف در افراد می شوند. اگر به ما اجازه دهید ما شما را با برخی از غذا هایی که سبب ایجاد خروپف می شوند و یا در درمان خروپف موثر هستند، آشنا می کنیم.

رعایت اصول تغذیه و تاثیر آن در درمان خروپف

بر اساس تحقیقاتی که پژوهشگران انجام داده اند، رعایت اصول تغذیه در درمان خروپف بسیار موثر می باشد و با پرهیز غذایی می توانید به کاهش خروپف و یا درمان آن کمک کنید. مهم ترین غذا هایی که می تواند سبب بروز اختلال خروپف شود عبارتند از:

  • شیر

طبق نظر کارشناسان یکی از عوامل موثر در بروز خروپف، نوشیدن شیر قبل از خواب می باشد. به طور کلی برخی از افراد با خوردن محصولات لبنی دچار افزایش مخاط در گلو می شوند و همین امر سبب ایجاد یک جداره اضافی در دیواره گلو و انسداد راه تنفسی شده و در نتیجه باعث تشدید خروپف می شود. بنابراین افرادی که خروپف می کنند و سعی دارند که با رعایت اصول تغذیه در درمان خروپف موثر باشند، بهتر است که از خوردن انواع محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و کره به خصوص قبل از خواب دوری کنند.

شیر علاوه بر این که سبب ایجاد مخاط در گلو می شود، باعث تجمع خلط در سینوس ها شده و نفس کشیدن در هنگام شب را سخت می کند. نوشیدن شیر همچنین می تواند سبب التهاب بافت های بدن شود. التهاب ماهیچه های گلو سبب باریک شدن راه تنفسی شده و همین امر نیز سبب تشدید خروپف می گردد.

رعایت اصول تغذیه و تاثیر آن در درمان خروپف
رعایت اصول تغذیه و تاثیر آن در درمان خروپف
  • گوشت قرمز

از آن جایی که گوشت قرمز سرشار از چربی های اشباع شده می باشند، باید در مصرف آن ها احتیاط کنید. چربی اشباع معمولا سبب تورم و التهاب ماهیچه ها می شود و همین امر باعث تورم گلو خواهد شد. با التهاب ماهیچه های گلو و بینی راه تنفسی باریک تر شده و احتمال بروز خروپف افزایش می یابد. بنابراین برای درمان خروپف باید سعی کنید که مقدار کمی از گوشت قرمز استفاده کنید.

  • سویا

سویا یکی دیگر از مواد خواکی می باشد که می تواند سبب تشدید خروپف شود. یکی از اصول تغذیه در درمان خروپف، کم کردن مصرف روزانه سویا می باشد. این مواد می توانند سبب افزایش ترشحات در بینی و گلو می شوند و در نتیجه مشکلات تنفسی و اختلال خروپف در خواب را تشدید می کنند.

  • کافئین

کافئین سبب کاهش احساس خواب آلودگی در افراد می شود و مصرف آن قبل از خواب نیز سبب بی خوابی خواهد شد. این ماده به مقدار زیادی در قهوه و مقدار کمی در چای وجود دارد. همچنین بسیاری از نوشیدنی ها و شکلات ها نیز دارای کافئین هستند. علاوه بر بی خوابی، این ماده باعث ایجاد التهاب گلو می شود و در نتیجه سبب باریک تر شدن راه تنفسی می گردد. در شرایطی که از خروپف رنج می برید باید توجه داشته باشید که از ساعت ۴ بعد از ظهر دیگر نوشیدنی های کافئین دار را مصرف نکنید تا بتوانید خواب راحتی را تجربه کنید.

کاهش وزن و درمان خروپف

یکی از مهم ترین اصول تغذیه در درمان خروپف، مصرف غذا های کم کالری می باشد. افرادی که از خروپف رنج می برند باید از به دنبال روش هایی برای کاهش وزن خود باشند تا از این طریق به درمان خروپف کمک کنند. معمولا غذا های چرب و شیرینی ها سبب چاق تر شدن انسان ها می شوند. با افزایش وزن، چربی ها در ناحیه گلو و پشت حلق افزایش می یابد و همین امر سبب انسداد راه تنفسی خواهد شد و در نتیجه افزایش وزن موجب ایجاد خروپف می شود.

غذا های مناسب برای درمان خروپف
غذا های مناسب برای درمان خروپف

غذا های مناسب برای درمان خروپف

مطابق با اصول تغذیه در درمان خروپف، بهتر است که ۲ تا ۳ ساعت قبل از خواب غذا نخورید تا بتوانید خواب راحت تری داشته باشید و کم تر به اختلال خروپف دچار شوید. همچنین با خوردن نوشیدنی و خوراکی های زیر نیز می توانید به درمان خروپف کمک کنید.

  • چای گرم

در شرایطی که افراد بتوانند چای بدون کافئین را تهیه نمایند، قدم بزرگی در درمان خروپف برداشته اند. افراد با نوشیدن چای بدون کافئین می توانند باز شدن راه تنفسی خود کمک کرده و سب کاهش خروپف شوند.

  • آب گرم و آبلیمو

لیمو به عنوان یک ماده ضد انعقاد می تواند در باز شدن راه بینی و سینوس های صورت موثر باشد. در نتیجه افراد با نوشیدن آب گرم و آبلیمو می توانند به درمان خروپف کمک کنند.

  • چای گرم و عسل

عسل دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و می تواند تورم موجود در گلو را کاهش دهد. افراد با نوشیدن چای بدون کافئین به همراه عسل می توانند سبب کاهش خروپف های شبانه خود شوند.

  • پیاز

این محصول کشاورزی یکی از آنتی اکسیدان های قوی می باشد که می تواند مخاط موجود در بینی و سینوس ها را درمان کند. با مصرف روزانه پیاز می توان سبب کاهش خروپف شد.

کلام آخر

تقریبا نیمی از افراد در سراسر دنیا با اختلال خروپف در خواب مواجه هستند و همواره به دنبال راه هایی برای درمان آن هستند. امروزه ثابت شده است که غذا هایی که می خوریم در بروز و یا درمان خروپف بسیارموثر هستند و افراد می توانند با رعایت اصول تغذیه در درمان خروپف تاثیر گذارباشند. معمولا نوشیدن آب گرم و آبلیمو و چای بدون کافئین می توانند در درمان خروپف موثر باشند. بهتر است که ۲ تا ۳ ساعت قبل از خواب از خوردن هر گونه غذا و یا نوشیدنی خودداری کنید تا بتوانید خواب راحت تری داشته باشید.

سوالات متداول درباره رعایت اصول تغذیه در درمان خروپف

  1. چرا شیر و لبنیات می توانند سبب تشدید خروپف شوند؟
    زیرا این مواد خوراکی سبب ایجاد خلط و مخاط در بینی و سینوس ها می شوند و همین امر سبب اختلال در تنفس و بروز اختلال خروپف در افراد می شود.
  2. چند نمونه از نوشیدنی های مناسب برای درمان خروپف را نام ببرید؟
    آبگرم و آبلیمو، چای بدون کافئین، چای گرم و عسل و غیره از نمونه نوشیدنی های مناسب برای درمان خروپف می باشد.
  3. چه غذا هایی می توانند سبب تشدید اختلال خروپف در افراد شوند؟
    شیر و محصولات لبنی، سویا،گوشت قرمز، کافئین و غیره از این نوع مواد غذایی می باشند.

*************************************************************

مطالب مرتبط و پیشنهادی هوپنوس :

علت خروپف چیست؟

Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *