پرخوابی چیست؟

هوپنوس > مقالات هوپنوس > پرخوابی چیست؟

چرا هرچقدر می خوابم برایم کم است؟

پرخوابی در واقع نوعی اختلال خواب است که باعث می شود فرد تمایل بیشتری به طولانی خوابیدن و یا خوابیدن بیشتر از ساعت معمول داشته باشد. معمولا افرادی که دچار پرخوابی هستند بیش از 10 یا دوازده ساعت در روز می خوابند و اگر کمتر از این مقدار خوابیده باشند در طول روز احساس کسل بودن و خستگی می کنند.  علائم اولیه گرایش برخی از افراد به خوابیدن زیاد معمولا از دوران کودکی شروع می شود. جالب است بدانید کسانی که دچار این اختلال هستند هیچ حالت غیر طبیعی در طول خواب ندارند. علت دقیق نیاز بعضی انسانها به خواب بیشتر مشخص نیست ولی پژوهش ها نشان می دهد که پرخوابی نه یک اختلال ژنتیکی است و نه به دلیل افسردگی و مشکلات روحی در افراد ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: درمان خروپف

پر خوابی چه علائمی دارد؟

بیشتر افرادی که به اختلال پرخوابی مبتلا هستند به دلیل شرایط تحصیلی و یا کاری خود مجبور هستند ساعت کمتری نسبت به میزانی که بدنشان نیاز دارد بخوابند. در نتیجه ممکن است روز بعد خواب آلود و یا خسته بنظر برسند. آیا تا بحال برای شما اتفاق افتاده که هفته سختی داشته باشید و هر روز کمتر از میزان عادی بخوابید؟ آیا بعد از یک هفته سخت، تمام آخر هفته را در تخت نگذراندید؟ به این حالت بدن بدهی خواب می گویند! تعداد ساعات خواب مورد نیاز برای جبران بدهی خواب در بدن افراد عادی 10 ساعت و در بدن افرادی که دچار بی خوابی هستند ممکن است تا 15 ساعت نیز باشد.

چرا همش خوابم میاد
خواب آلودگی

کسانی که طولانی می‌خوابند اغلب بیدار شدن با زنگ ساعت برایشان مشکل است. در حالت طبیعی، بدن این افراد باید زمان خواب کافی داشته باشد تا وقتی که بدن دیگر نیاز به خواب نداشت به طور طبیعی از خواب بیدار شود.

 

 


چند درصد از انسان ها به پرخوابی مبتلا هستند؟

تقریباً 2% از جمعیت جهان به پرخوابی مبتلا هستند که میزان مبتلایان مرد بیشتر از زنان است. همانطور که قبلا اشاره شد شروع علائم پرخوابی از دوران کودکی است ولی چون کودکان به طور معمول ساعت بیشتر نسبت به بزرگسالان می خوابند معمولا تشخیص این موضوع در کودکان سخت است. یکی از راه هایی که می توان این موضوع را تشخیص داد این است که اگر کودکی بعد از حدود 10 ساعت خواب، به سختی و یا با خستگی و بداخلاقی از خواب بیدار شد به احتمال زیاد ممکن است دچار اختلال پرخوابی باشد.

شما پرخواب هستید یا کم خواب؟

اگر کمتر از 6 یا 7 ساعت در شبانه روز می‌خوابید و در طول روز اصلا احساس خستگی و خواب آلودگی نمی‌کنید شما فرد کم خوابی هستید ولی اگر هیچ یک از علائم افسردگی و یا مشکلات فیزیکی را ندارید و به حدود 9یا 10 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارید تا سرحال باشید به احتمال زیاد شما فرد پرخوابی هستید.

تحقیقاتی که در مورد پرخوابی صورت گرفته است نشان می دهد که پرخوابی در تیپ شخصیتی درون گرا بیشتر دیده می شود و ممکن است دلیل آن ترشح کمتر برخی هورمون ها در داخل مغز این افراد باشد. ولی درمانی برای رفع این مشکل تا به امروز پیدا نشده است.

اختلال پرخوابی، به هیچ عنوان اختلال خطرناکی نیست و پزشکان توصیه می کنند که اگر تیپ شخصیتی شما پرخواب هست اصلا با این موضع مبارزه نکنید چون ممکن است باعث مشکلات جسمی و روحی در آینده برای شما بشود. سعی کنید به جای مبارزه با پرخوابی و یا تلاش برای کمتر خوابیدن، زندگی خود را طوری برنامه ریزی کنید که نیاز نباشد ساعت خواب خود را کمتر کنید.

تا اینجا گفته شد که اختلال پرخوابی یک اختلال بی خطر است که معمولا از دوران کودکی شروع می شود. ولی بعضی افراد به ناگهان دچار این حالت می شوند که ممکن است ناشی از افسردگی و یا مشکلات دیگر روحی باشد. اگر به طور ناگهانی احساس کردید که بیش تر از قبل وقت خود را در تخت خواب می گذرانید به یک متخصص خواب مراجعه کنید. پزشکان متخصص خواب معمولا برای بررسی علائم از بیمار خود می‌خواهند که در یک دفترچه ساعت به خواب رفتن و بیدار شدن خود را یادداشت کند و یا اینکه از بیمار تست خواب (یا پلی سومنوگرام) گرفته می‌شود. در نتیجه پزشک می‌تواند دقیقا بررسی کند که آیا شما واقعا انسان پرخوابی هستید و یا مشکلی برای جسم و روح شما پیش آمده است.

در حالتی که شما فرد پر خوابی نبوده اید ولی به یکباره احساس کردید نیاز به ساعت خواب بیشتری دارید می بایستی مشکل شما هر چه زودتر بررسی و حل شود. با اینکه بسیاری از ما خوابیدن را امر مهمی نمی دانیم ولی تاثیری که خواب با کیفیت بر روند زندگی و پیشرفت شغلی و تمرکز تحصیلی ما دارد غیر قابل انکار است. چه دچار اختلال پرخوابی هستید و چه بنا به دلیل دیگری نیاز به خواب بیشتری در طول روز احساس می کنید حتما از یک پزشک کمک بگیرید تا بتوانید با برنامه ریزی کامل طوری میزان خواب خود را مدیریت کنید که به سایر جنبه های زندگی شما صدمه ای وارد نشود.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *