درمان اختلالات خواب در افراد مسن

هوپنوس > مقالات هوپنوس > درمان اختلالات خواب در افراد مسن
درمان اختلالات خواب در افراد مسن

اکثر افراد در سنین بالا بی خوابی را تجربه می کنند اما شاید به دنبال یک روش درمانی موثر برای حل این مشکل نیستند. درمان اختلالات خواب در افراد مسن امری ساده و در عین حال بسیار تاثی گذار می باشد. این افراد زمانی که بتوانند شب را به راحتی بخوابند و خواب با کیفیتی داشته باشند، می توانند تمام طول روز را شاد و با نشاط سپری کنند. البته که این نوع اختلالات در اثر عوامل مختلفی به وجود می آیند و در نتیجه روش های درمانی متفاوتی برای حل این مشکل وجود دارد.

علت بی خوابی و درمان اختلالات خواب در افراد مسن

با افزایش سن، فعالیت های روزانه افراد به شدت کاهش می یابد. گاهی اوقات افراد چندین روز در خانه می مانند و حتی به پیاده روی نمی روند. همین عامل بی تحرکی می توانند سبب شود تا فرد احساس خستگی نکند و نتواند خواب مناسبی را تجربه کند. از طرفی با افزایش سن، بیماری ها افزایش یافته و درد های ناشی از آن ها خواب راحت را از افراد می گیرند.

علاوه بر همه این ها فاکتور هایی مانند خروپف و آپنه خواب نیز در این سنین به شدت افزایش می یابد. با شل شدن عضلات گلو و پشت حلق راه تنفسی باریک می گردد. در نهایت فرد به هنگام خواب با مشکلات تنفسی مواجه می شود. تمام این عوامل می توانند کیفیت خواب را در افراد مسن پایین بیاورند. در نتیجه برای داشتن یک زندگی بهتر در این سنین باید به دنبال درمان اختلالات خواب در افراد مسن باشیم.

 

نکات اساسی برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن
نکات اساسی برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن

با افزایش سن، احتمال بروز اختلال در خواب و تجربه خواب بی کیفیت نیز افزایش می یابد. برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن باید به نکات خاصی توجه کنید که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • نداشتن استرس

استرس و افکار منفی بزرگ ترین دشمن برای خواب شما به حساب می آیند. اگر می خواهید خواب مناسبی داشته باشید باید افکار منفی را از خود دور کنید. بهتر است که بعد از ظهر ها پیاده روی کنید، ب پارک بروید و یا در جمع دوستان و هم سن و سالان خود حاضر شوید. با این کار انرژی منفی در شما کاهش می یابد و خواب راحت تری را تجربه می کنید.

  • داشتن برنامه روزانه مناسب

بهتر است که برای خود برنامه ریزی داشته باشید.ساعات پایانی شما از تماشای تلویزیون بپرهیزید. به جای آن، کمی کتاب و یا مجله بخوانید. نور اتاق را کم کنید و در مکانی با تهویه و دمای مناسب بخوابید.

  • برای رسیدن به آرامش بخوابید

هدف شما از خوابیدن باید رسیدن به آرامش باشد. اگر با آپنه خواب مواجه هستید، بهتر است که از دستگاه های مخصوص برای باز کردن راه تنفسی استفاده کنید. تلاش کنید تا با دراز کشیدن به آرامش برسید.

  • نگرانی ها را کاهش دهید

بهتر است که نگرانی های خود را بر روی یک تکه کاغذ یادداشت کنید و سپس آن ها را پاره کنید. با این روش ذهن شما از افکار منفی خالی می شود و شما می توانید خواب راحت تری را تجربه کنید.

تاثیر تغذیه در درمان اختلالات خواب افراد مسن

با توجه به این که گفتیم این افراد کم تحرک هستند، باید برنامه غذایی مناسبی داشته باشند. اگر غذا های چرب و سرخ کرده را در برنامه غذایی خود قرار دهند، به سرعت افزایش وزن گرفته و راه رفتن برای آن ها بسیار سخت می شود. بنابراین برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن باید یک برنامه غذایی مناسب داشته باشید که وزن ایده آل شما حفظ شود. از طرفی این کار می تواند در کاهش آپنه خواب نیز موثر باشد و در نهایت شما خواب راحت تری را تجربه خواهید کرد.

علاوه بر آن اکثر افراد در سنین بالا با مشکلاتی مانند فشار خون، قند خون و یا مشکلات معده و روده مواجه می شوند. در شرایطی که افراد در این سنین به بیماری های خاصی دچار شده اند، باید از دارو های مناسبی برای درمان این بیماری ها استفاده کنند. پرهیز غذایی داشته باشند و از مصرف غذا های مضر برای سلامتی خود خودداری کنند.

برنامه غذایی مناسب افراد مسن
برنامه غذایی مناسب افراد مسن

معرفی انتخاب برنامه غذایی مناسب افراد مسن برای درمان اختلالات خواب

با توجه به اهمیت بالای تغذیه در این سنین، ما در این قسمت به شما می گوییم که برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن، برنامه غذایی شما باید چه ویژگی هایی داشته باشد. برنامه غذایی شما در این سنین باید به شرح زیر باشند:

  • از خوردن چای و نوشیدنی های کافئین دار در ساعات انتهایی روز خودداری کنید.
  • از نوشیدن زیاد آب و شربت آلات در چند ساعت پایانی شب امتناع کنید. این کار باعث تکرر ادرار می شود و خواب راحت را از شما می گیرد.
  • وعده شام غذا هایی سبک و کم حجم مصرف کنید.
  • خوردن غذا های شیرین و یا مواد خوراکی پر کربوهیدرات می تواند باعث بی خوابی شود. بهتر است که ماکارونی، برنج و یا سیب زمینی سرخ کرده را در وعده شام خود قرار ندهید.
  • میوه و سبزیجات باید به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه شما وجود داشته باشد.

ورزش راهی موثر برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن

این روش نیز یکی دیگر از راهکار های موثر برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن می باشد. البته ک با افزایش سن، انجام حرکات ورزشی برای افراد سخت تر می شود. بهتر است که با پزشک معالج خود در این باره صحبت کنید و از او بخواهید تا با توجه به شرایط جسمی شما، ورزش های مناسبی را برایتان در نظر بگیرد. معمولا ورزش های هوازی در درمان این اختلالات بسیار موثر هستند و تا حدود زیادی می توانند به افراد کمک کنند تا خواب مناسب تری داشته باشند.

معمولا این افراد اگر بتوانند روزانه ۲۰ دقیقه پیاده روی کنند، شب ها خواب راحت تری را تجربه می کنند. استفاده از دستگاه هایی مانند تردمیل نیز می تواند در بهبود شرایط خواب این افراد موثر باشد. انجام این حرکات علاوه بر این که می تواند به تقویت عضلات بدن کمک کند و اختلالات خواب را بر طرف نماید، می تواند در افزایش روحیه نیز بسیار موثر باشد.

کلام آخر

درمان اختلالات خواب در افراد مسن یکی از امور لازم و ضروری می باشد. افراد اگر خواب با کیفیت تری داشته باشند، در طول روز نیز با حوصله تر هستند. ما در این مقاله راهکار هایی ساده و در عین ها موثر به شمامعرفی کردیم. شما با استفاده از این روش ها می توانید اختلالت خواب را درمان کنید و زندگی را برای خود و دیگر اعضای خانواده شیرین تر کنید. از این که تا پایان در کنار ما بودید، بسیار سپاسگزاریم.

سوالات متداول برای درمان اختلالات خواب در افراد مسن

  1. برای درمان اختلالات خواب بهتر است که از چه ورزش هایی در سنین بالا استفاده کنیم؟
    بهتر است که برای انتخاب حرکات ورزشی مناسب از پزشک خود کمک بگیرید. البته که پیاده روی می تواند به افزایش روحیه و کاهش این نوع اختلالات بسیار کمک کند.
  2. علاوه بر ورزش چه راهکاری برای درمان اختلالات خواب در سنین بالا توصیه می کنید؟
    برای پاسخ به این سوال باید بگویی که داشتن برنامه غذایی مناسب، نداشتن استرس و کاهش نگرانی ها می تواند در درمان این نوع اختلالات بسیار موثر باشد.
  3. چرا باید از نوشیدن آب و چای در ساعات پایانی روز خودداری کنیم؟
    زیرا این نوع مایعات می توانند سبب تکرر ادرار شوند. ر نتیجه فرد مجبور می شود مدام بیدار شود و به سرویس بهداشتی برود. این امر سبب می شود تا خواب بی کیفیتی داشته باشد.
Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *