تاثیرات یائسگی بر خواب

هوپنوس > مقالات هوپنوس > تاثیرات یائسگی بر خواب

 

آیا یائسگی می‌تواند بر روی کیفیت خواب شما اثر گذارد؟

با فرارسیدن یائسگی ریتم عادی زندگی برای بسیاری از افراد دچار تغییراتی می‌شود، اما یائسگی بر ریتم خواب هم تاثیر می‌گذارد؟

مادران و مادربزرگهای ما اسم این دوران را “دوران تغییر” گذاشته بودند. این دوره نه چندان مطلوب، همراه با گر‌گرفتن و تغییر مود، تغییرات ناگهانی در بدن و بی‌خوابی شبانه همراه هست. بسیاری از خانمها در دوران یائسگی با علائمی مانند افزایش .وزن و یا تعریق بیش از حد روبرو هستند ولی در خیلی از افراد علائم یائسگی به صورت خواب نامنظم بروز می‌کند

 

 

کیفیت خواب

یکی از علائم بسیار شایع یائسگی که کمتر به آن پرداخته می شود کیفیت پایین خواب و یا خواب نامنظم است. بسیاری از ما تصور می کنیم که خواب شبانه مسئله چندان مهمی نیست ولی برای زنی درست قبل از یائسگی ممکن است این موضوع بیشتر شبیه یک رویا باشد. علائمی مثل نامنظم شدن پریودها و بهم ریختن سطح هورمون ها همگی علائم یائسگی و نامنظم شدن خواب زنان می‌باشند.

 

 

 

خواب خوب چیست؟

زنان می بایست بین 7 تا 8 ساعت در طول شب خواب بدون وقفه داشته باشند. بعضی از افراد با خوابی کمتر یا بیشتر از این مقدار نیز انرژی کافی برای فعالیت های روزانه را دارند. ولی در صورتیکه شما در بین خواب خود بیدار شوید و احساس خستگی کنید پژوهشگران بر این باورند که خواب شما کیفیت خوبی نداشته است.

 

 


یائسگی و کیفیت خواب

گرگرفتگی و خواب

یکی از دلایل اصلی بی خوابی در دوران پیش از یائسگی بخاطر گرگرفتگی است. این حس ناخوشایند گرما، بخصوص در قفسه سینه در طول روز یا شب ممکن است موجب بیدار شدن فرد از خواب بشود. البته بر اساس تحقیقات پزشکان بسیاری از زنان درست قبل از ایجاد این حس گرگرفتگی از خواب بیدار می شوند. فعل و انفعالاتی در مغز انسان رخ می دهد که نه تنها موجب بروز گرگرفتگی می شود بلکه موجب تحریک حسگرهای عصبی شده و فرد را ازخواب بیدار میکنند. به همین دلیل است که بسیاری از زنان از بیدار شدن در طی شب در دوران پیش از یائسگی شکایت دارند.

 

 

 

 

 


خواب در یائسگی

عوارض دیگر یائسگی بر خواب زنان

در این دوره از زندگی، بسیاری از عوارض خواب در زنان مانند آپنه خواب و یا بر هم خوردن ساعت خواب و خستگی در طی روز، که ممکن است دلیل آن کاهش تولید هورمون های استروژن و پروژسترون باشد، افزایش می یابد. البته بسیاری از این موارد به دلیل همزمانی با سایر نشانه‌های بائسگی اغلب مورد توجه قرار گرفته نمی‌شود و پشت گوش انداخته می‌شوند.

زنان پس از دوران یائسگی دو تا سه برابر بیشتر احتمال ابتلا به آپنه خواب را دارند. دلیل این موضوع به تغییر در ترشح هورمون هایی هست که در پاراگراف بالا در مورد آنها توضیح داده شد. علاوه بر این علائم مخفی آپنه در زنان بیشتر از مردان است. بنابراین احتمال تشخیص دیرهنگام آپنه در آنها وجود دارد. همین امر موجب به خطر افتادن سلامتی آنها می‌گردد.

علائم افسردگی و اضطراب نیز از علائم شایع پیش از یائسگی می‌باشند.

 

 

 


چطور شب‌ها بهتر بخوابیم؟

یائسگی و کیفیت خوابنگران نباشید، بعد از یائسگی هم می توانید شبها راحت بخوابید فقط لازم است چند نکته را رعایت کنید:

 

  • ورزش: ورزش منظم به زنان در دوران یائسگی کمک می‌کند که شب‌ها راحت‌تر به خواب بروند. به عنوان مثال ورزشکاران حرفه ای خواب بسیار باکیفیتی دارند. ولی برای بسیاری از ما که تا بحال ورزش نکرده‌ایم نرمش سبک روزانه می‌تواند به بهود فرآیند خواب در شب‌ها کمک کند.

 

 

 

  • یائسگی و کیفیت خوابداروها و روش های درمانی: در تحقیقات اخیر مشخص شده است که برخی داروها که مانع از جذب مجدد سروتوئین می شوند (SSRIs) به بهبود بیخوابی زنان در دوران یائسگی کمک کرده است. درمان‌هایی که بر اساس جایگزینی با هورمون‌های دیگر است نیز یکی دیگر از راه‌های درمانی است. اگر چه که باوجود تاثیرات مثبت این روش بر روی خواب زنان، مضررات این روش بیش از فواید آن می‌باشد. در برخی موارد طب سوزنی نیز توسط پزشکان توصیه شده است. بنابراین پیش از هر کاری با پزشک معالج خود مشورت کنید.

 

  • تغییر سبک زندگی: انجام تغییراتی کوچک در سبک زندگی می‌تواند تاثیر بسیاری بر روی الگوی خواب شما داشته باشد. هر شب ساعت مشخصی به تختخواب بروید و هرگز جلوی تلوزیون چرت نزنید. قبل از خواب از وسایل الکترونیکی و موبایل استفاده نکنید. از کودکان خود هم بخواهید سر ساعت مشخصی به خواب بروند و از خواب بیدار شوند تا همگی ساعت و الگوی خواب منظمی داشته باشید.

 

 

Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *