حمله خواب چیست(پارت اول)

هوپنوس > مقالات هوپنوس > حمله خواب چیست(پارت اول)

نارکولپسی یا حمله خواب چیست؟

حمله خواب چیست

نارکولپسی یا حمله خواب، یک اختلال خواب مزمن است که با خواب آلودگی شدید روز و حملات ناگهانی خواب همراه می باشد. فرد مبتلا به نارکولپسی معمولا ،بدون توجه به شرایط و در هر ساعتی از روز، بیدار ماندن برای مدت زمان طولانی برای او مشکل است. نارکولپسی می تواند مشکلات جدی در برنامه زندگی روزانه و یا کار شما ایجاد کند.

 

گاهی ممکن است حمله خواب با از دست دادن ناگهانی توانایی عضلات شما همراه باشد(کاتاپلکسی). این نوع نارکولپسی یا حمله خواب را حمله خواب نوع اول می نامند. اگر حمله خواب بدون این حالت ذکر شده باشد به آن نارکولوپسی نوع دوم می گویند.

 

نارکولوپسی یا حمله خواب یک بیماری مزمن است و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. با این حال استفاده از برخی داروها و همینطور تغییر سبک زندگی می تواند به شما در کنترل شرایط این بیماری کمک کند. نقش خانواده، دوستان، همکاران، معلم یا شاگردان شما بسیار موثر است. این افراد می توانند وقتی علائم حمله را در شما دیدند سریعا در مدیریت علائم به شما کمک کنند.

 


علائم حمله خواب یا نارکولپستی :

در ابتدا باید توجه داشته باشید که شخصی که دچار حمله خواب می شود، در ابتدای بروز علائم این بیماری،پیشرفت آنها در فرد زیاد است ولی پس از چند سال علائم ثابت شده و دیگر تغییری در آنها ایجاد نمی شود. این علائم عبارتند از:

  • افزایش غیرعادی خواب آلودگی در روز: اشخاصی که دچار نارکولپسی هستند، بدون هیچ علامتی در هر زمان و در هر کجا ناگهان به خواب می روند. برای مثال همکار شما در حال کار کردن و یا صحبت با شما است که ناگهان به خواب می رود و برای چند دقیقه تا نیم ساعت کاملا می‌خوابد. وقتی که شخص بیمار بیدار می‌شود کاملا سرحال است ولی ممکن است دوباره همین روند تکرار شود.
  • کاهش تمرکز: اگر شما هم دچار حمله خواب یا نارکولپسی هستید ممکن است تجره کاهش تمرکز یا سطح هوشیاری در طول روز را داشته باشید. به طور معمول خواب آلودگی بیش از حد مهمترین علامت ابتلا به بیماری حمله خواب است که باعث کاهش بیش از حد تمرکز شما در روز می گردد.

 

خواب آلودگی زیاد

 

  • از دست دادن تنوس عضلانی یا توانایی حفظ عضلات بدن در حالت طبیعی: این شرایط که کاتاپلکسی (KAT-uh-plek-see) نامیده می شود ممکن است با تغییرات ناگهانی در وضعیت فیزیکی شما همراه باشد. از جمله این تغییرات کشیدن کلمات در هنگام صحبت کردن است و ممکن است چندین دقیقه طول بکشد.
  • کاتاپلکسی یا از دست دادن قدرت کنترل عضلات بدن که قبلا در این مقاله به آن اشاره شده است، معمولا غیر قابل کنترل است و هنگام مواجهه با احساسات شدید مثل خنده یا هیجان، ترس یا تعجب و یا عصبانیت بروز نماید. ممکن است شما ناگهان سر خود را به صورت غیر عادی پایین بیاورید و یا اینکه پای خود را به حالت غیر عادی جمع کنید. اینها تنها بخشی از نشانه های کاتاپلکسی است. برخی از افراد مبتلا به حمله خواب ممکن است در یک سال فقط یک یا دوبار کنترل عضلات خود را از دست دهند در حالیکه برخی از بیماران این اتفاق را بارها تجربه کرده اند.

 

فلج خواب

 

  • فلج خواب: بعضی از افراد مبتلا به نارکولوپسی تجربه از دست دادن توانایی تکلم هنگام خواب آلودگی یا درست وقتی از خواب بیدار می شوند را داشته اند. این اتفاق ممکن است چند ثانیه یا یک دقیقه طول بکشد ولی خطرناک نیست. تنها بخش بد این تجربه این است که حس ناخوشایندی به شما دست می‌دهد. فلج خواب ممکن است به صورت حرکات سریع پلک درخواب رخ دهد. یعنی اینکه شما دقیقا مسیر یا حرکتی که خواب می بینید را با چشمان خود دنبال می کنید. بسیاری از افرادی که به نارکولوپسی مبتلا نیستند هم ممکن است در طول خواب خود حرکت سریع پلکها و یا فلج خواب را تجربه کنند.

 

what-is-hallucinations

 

  • رویا بینی یا توهم: بسیاری از افراد متلا به نارکولوپسی یا حمله خواب در دقایق اولی که به خواب می روند ممکن است نتوانند تفاوت بین خواب و بیداری را تشخیص دهند و خواب های خود را واقعی تصور کنند. مثلا تصور کنند که یک غریبه در اتاق آنها هست. این توهمات و رویاپردازی ها بسیار آزار دهنده و ترسناک هم برای بیمار و هم برای اطرافیان او است.

 

 

خوابالودگی در کار

 

 

 

  • انجام بی وقفه یک کار: به عنوان مثال ممکن است شما مشغول یک فعالیت عادی مانند تایپ کردن باشید و یک مرتبه دچار حمله خواب شوید و در حین این خواب همچنان به تایپ کردن ادامه دهید و وقتی از خواب بیدار می شوید اصلا بخاطر نیاورید که چه اتفاقی افتاده است.

 

 

علاوه بر علائم گفته شده، افراد میتلا به نارکولوپسی ممکن است علائم دیگری مانند سندروم پای بی قرار، بی خوابی مزمن و یا آپنه خواب را نیز تجربه کنند.

 

خروپف ، علت خروپف ، درمان خروپف و راه های درمان خروپف را می‌توانید در این صفحه ببینید.

برای دسترسی به مطالب انواع مشکلات خواب، اینجا کلیک کنید.

Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *