حمله خواب چیست(پارت دوم)

هوپنوس > مقالات هوپنوس > حمله خواب چیست(پارت دوم)

آیا من نارکولوپسی یا حمله خواب دارم؟

همان طور که در پارت اول مقاله گفتیم نارکولپسی یا حمله‌ی خواب یک اختلال عصبی است که بر کنترل خواب و بیداری تأثیر زیادی می‌گذارد. افراد مبتلا به نارکولپسی تجربه خواب آلودگی روزانه و دوره‌های غیرقابل کنترل خوابیدن در طول روز را تجربه می‌کنند. این حملات ناگهانی خواب ممکن است در طول هر نوع فعالیت و در هر زمان از روز رخ دهد.

اگر هر یک از علائم زیر را داشتید حتما با یک پزشک متخصص خواب مشورت کنید:

  • علائم اولیه ابتلا به حمله خواب معمولا بین سنین 10 تا 30 سالگی بروز می‌کند.
  • سابقه خانوادگی: کسانی که یکی ازاعضای خانواده آنها به نارکولوپسی مبتلا است 20 تا 40% نسبت به سایر افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

 


دلایل ابتلا به نارکولوپسی چیست؟

دلایل اصلی ابتلای افراد به حمله خواب یا نارکولوپسی مشخص نیست ولی در افراد مبتلا به نارکولوپسی سطح نوعی ماده شیمیایی به نام هیپوکرتین یا HI-POE-KREE-TIN پایین است. این ماده شیمیایی نقش مهمی در فرآیندهای مغزی دارد و کنترل بیداری یا به خواب رفتن را بر عهده دارد.

علت دقیق تولیدکم هیپوکرتین یا HI-POE-KREE-TIN درمغز افرادمبتلا به حمله خواب مشخص نیست ولی پزشکان معتقدند که به احتمال زیاد یک نقض در سیستم ایمنی باعث بروز این اتفاق می شود.

علاوه بر این ،نوع خاصی از واکسن آنفولانزای خوکی یا H1N1 نیز ممکن است موجب بروز حمله خواب شود البته این موضوع از لحاظ علمی هنوز به اثبات نرسیده است و فقط از روی نشانه های تعداد محدودی از کسانی که واکسینه شده اند این فرضیه بیان شده است.

 


مقایسه الگوی خواب طبیعی و نارکولوپسی یا حملات خواب

نارکولپسی (حمله ی خواب)

 

در یک فرد عادی، مرحله اول خواب با فاز حرکات کم پلکها یا NREM شروع می شود. در این مرحله امواج مغزی به طرز محسوسی کاهش می یابند. پس از یک ساعت از شروع این فاز، خواب فرد وارد فاز REM یا حرکات پلک می شود و نوع فعالیت مغزی فرد تغییر می کند. رویا دیدن در این مرحله اتفاق می افتد. در حالیکه اگر شما مبتلا به نارکولوپسی هستید ممکن است مستقیم وارد فاز REMیا حرکات سریع پلک شوید بدون اینکه مغز شما مرحله قبلی خواب را تجربه کند. بسیاری از عوارض حملات خواب مثل توهم نیز به این دلیل رخ می دهند که شما از بیداری و هوشیاری کامل به ناگهان به مرحله رویاپردازی وارد شده اید.

 


مشکلات فردی و اجتماعی افراد مبتلا به حمله خواب

حمله خواب چیست

 

ابتلا به حمله خواب یا نارکولوپسی ممکن است باعث بروز مشکلات زیادی برای شما چه در جامعه و چه در محیط کاریا محل تحصیل شود. درک نادرست از عملکرد شما ممکن است برای اطرافیان این سوء تفاهم را ایجاد کند که شما فردی تنبل یا با ضریب هوشی پایین هستید و امکان پیشرفت در هر محیطی از شما گرفته شود.

 

 

  • طرد شدن: بسیاری از افراد مبتلا به نارکولوپسی در هنگام مواجهه با احساساتی مثل خشم،شادی یا شوک شدن ممکن است دچار حمله خواب یا دچار کاتاپلکسی(عدم توانایی کنترل عضلات ) شوند و این علائم در دراز مدت باعث می شود بسیاری از دوستان و نزدیکان از این افراد فاصله بگیرند.
  • آسیب جسمی: حملات خواب ممکن است باعث آسیب فیزیکی به افراد مبتلا به نارکولپسی شود. اگر در حین رانندگی دچار حمله شدید ، در معرض خطر تصادف رانندگی قرار دارید. اگر هنگام تهیه غذا به خواب بروید ، احتمال بریدگی و سوختگی در شما بیشتر است.
  • چاقی: افزایش وزن باعث کاهش متابولیسم بدن می شود. معمولا افراد مبتلا به نارکولوپسی اضافه وزن دارند.
Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *