رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی

هوپنوس > مقالات هوپنوس > رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی
رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی

بیشتر از نیمی از اشخاص جامعه سرگرم مشکلات و بیماری هایی هستند که علت و منشأ آن را نمی دانند، بنابراین هر راه حل و روش درمانی ای که انتخاب کنند بی اثر است. در همان ابتدا باید بدانید که علت بسیاری از بیماری‌های روحی و جسمی، بی خوابی، خواب ناکافی و همچنین مشکلات خواب است، مثلا فردی که اضافه وزن دارد تا زمانی که خواب کافی نداشته باشد هیچ رژیم غذایی و ورزش نمی تواند جوابگوی مشکلات او باشد، در این میان، آپنه خواب و خروپف جدی ترین اختلالات خواب هستند که عموماً تمام جنبه های زندگی شخصی و اجتماعی افراد مبتلا را تحت تأثیر قرار می دهند و بسیاری از افراد به درمان خروپف و آپنه خواب اقدام می کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی آشنا کنیم.

بیماری‌های گوارشی ناشی از آپنه خواب و خروپف
بیماری‌های گوارشی ناشی از آپنه خواب و خروپف

رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی

خواب نیاز مشترک تمام موجودات زنده برای استراحت و عملکرد صحیح روزانه است، اگرچه نیاز هر شخص به خواب گوناگون می باشد، اما خواب زیاد یا معدود مضر است. در عین حال، بی خوابی و مشکلات خواب منجر به تحلیل رفتن انرژی انسان و جلوگیری از عملکرد طبیعی روزانه می شود، در عین حال خواب مناسب و سالم بر سیستم گوارشی نیز اثر می گذارد.

اگر فرد مشکل خروپف و درمان آپنه خواب داشته باشد دچار بی خوابی می شود و بدون خواب خوب و کافی، بدن هورمون‌های التهابی بیشتری تولید می کند و قند و غذا به سرعت هضم می شوند. تمام این موارد به دستگاه گوارش آسیب می رساند و التهاب باعث درد و نفخ  شکم می شود و در حالی که شکر باکتری‌ها را تغذیه می کند، به التهاب نیز کمک می کند.

وقتی انرژی کلی بدن  به حداقل برسد، به این معنی است که هضم کند است و گاز، نفخ و یبوست بیشتر می شود، اصولاً خواب همه چیز را بهتر می کند و کمبود خواب همه چیز را بدتر می کند، حتی اگر خواب دلیل اصلی مشکلات گوارشی شما نباشد، خواب بیشتر باعث تسریع بهبودی می شود بنابراین مشکلات گوارشی با آپنه خواب رایطه مستقیمی دارد.

بیماری‌های گوارشی ناشی از آپنه خواب و خروپف

بیماری‌های گوارشی ناشی از آپنه خواب و خروپف شامل:

  • سندرم روده تحریک‌پذیر
  • بیماری و مشکلات التهابی روده ها
  • بیماری سلیاک و مشکلات
  • مشکلات روده بزرگ یا سرطان
  • رفلاکس معده

آیا خروپف و آپنه خواب باعث اختلالات گوارشی می شود؟

معمولاً هنگام بحث در مورد آپنه خواب، مشکلات گوارشی  در نظر گرفته نمی شود و دیدگاه دکتر استیون پارک نیز همین بود تا اینکه با یکی از مراجعین به نام خانم لورن، زنی 30 ساله که لاغر و سالم به نظر می رسید، ملاقات کرد. با این حال، این خانم از بیدار شدن در صبح با سردردهای شدید ناراحت بود و بیش از 2 ساعت نمی خوابید که از این وضعیت شکایت داشت. او همچنین سال‌ها اسهال مزمن و گرفتگی معده داشت که بلافاصله بعد از غذا خوردن رخ می ‌داد تا اینکه مشخص شد که او آپنه خفیف خواب دارد.

واضح است که آپنه خواب به شدت با فشار خون بالا، دیابت، حمله قلبی و سکته مرتبط است. دکتر متخصص با انجام برخی تحقیقات، چند مطالعه در مورد مسائل گوارشی و آپنه خواب یافت، بدیهی است که شایع ترین حالتی که رخ می دهد رفلاکس اسید است.

نکته مهم این است که بدانید وقتی تحت استرس مزمن هستید چه اتفاقی می افتد. ابتلا به آپنه خواب یا سندرم انسداد راه هوایی فوقانی باعث می شود بدن در پاسخ به این شرایط استرس را تجربه کند، در واقع در هنگام استرس حاد جریان خون و فعالیت سیستم عصبی در روده ها به نفع قلب و ماهیچه های اصلی بدن ضعیف می شود.

به همین ترتیب، افراد مبتلا به آپنه خواب به طور مزمن دارای درجه پایینی از استرس فیزیولوژیکی، تغییر جریان خون و تامین غذا از جایی غیر از روده هستند. حالا تصور کنید که غذا خورده اید، فرآیند طبیعی هضم یعنی ترشح اسید، تشکیل صفرا و جذب مختل می شود، در نتیجه می تواند باعث نفخ، درد، سوء هاضمه، اسهال یا یبوست شود.

چه ارتباطی بین آپنه خواب با مشکلات گوارشی وجود دارد؟

آپنه خواب یک اختلال خواب است که تقریباً 20 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد، آپنه خواب می تواند الگوهای خواب را مختل کند و کیفیت خواب را کاهش دهد. علائم شایع عبارتند از خروپف، دوره‌های موقت تنفس نکردن در شب و بیدار شدن با خشکی دهان است و محققان دریافتند که احتمال ابتلا به مشکلات گوارشی در افراد مبتلا به آپنه خواب بیشتر از بیماران بدون آپنه خواب است، با این حال، افزایش شدت آپنه خواب با آن مرتبط بوده و این یافته ها اهمیت پیروی از یک برنامه درمانی برای آپنه خواب تشخیص داده شده و بحث در مورد علائم را با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود برای تعیین اینکه آیا آزمایش آپنه خواب ضروری است نشان می دهد و مشکلات گوارش با آپنه خواب ارتباط زیادی دارد.

********************************************

مطالعه مقاله علت خروپف، به شما پیشنهاد می‌شود.

********************************************

آیا اسید معده و مشکلات گوارشی باعث تنگی نفس می شود؟
آیا اسید معده و مشکلات گوارشی باعث تنگی نفس می شود؟

آیا اسید معده و مشکلات گوارشی باعث تنگی نفس می شود؟

برای رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی  باید گفت که رفلاکس معده اغلب در اشخاص مبتلا به آپنه خواب بین 58 تا 62 درصد دیده می شود. تحقیقات کمی در مورد رابطه بین اسید معده و آپنه خواب انجام شده است، اما به نظر می رسد که آپنه خواب که همان قطع تنفس برای چند ثانیه است، باعث افزایش فشار روی دیافراگم و کاهش فشار در قفسه سینه می شود که در نهایت منجر به بروز علائمی در فلاکس معده می شود.

علاوه بر این، اسید معده ممکن است زمان مکث تنفسی را افزایش دهد، به دلیل کمبود هوا در بدن، شخص در حالتی از خواب بیدار می شود احتیاج به نفس های بسیار عمیق دارد و این هجوم ناگهانی هوا منجر به بدتر شدن رفلاکس معده می شود، بنابراین این افراد از  آن رنج می برند و ممکن است رفلاکس معده و خفگی در خواب ایجاد شود

سخن پایانی

در این مطلب از سایت در مورد رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی و آیا خروپف و آپنه خواب باعث مشکلات گوارشی می شود؟ به شکل جامع توضیح داده شد و شما می توانید برای درمان مشکلات خود همچون خروپف، آپنه خواب اقدام نمائید تا مشکلات گوارشی خود را برطرف نمائید.

سوالات متداول درباره رابطه خروپف و آپنه خواب با مشکلات گوارشی

  1. آیا مشکلات گوارشی می تواند باعث خروپف شود؟
    بله؛ رفلاکس معده اغلب در اشخاص مبتلا به آپنه خواب بین 58 تا 62 درصد دیده می شود.
  2. علانم شایع خروپف در خواب چیست؟
    علائم شایع عبارتند از خروپف، دوره‌های موقت تنفس نکردن در شب و بیدار شدن با خشکی دهان است.
  3. چه بیماری های گوارشی ناشی از خروپف ایجاد می شود؟
    سندرم روده تحریک‌پذیر، بیماری و مشکلات التهابی روده ها، بیماری سلیاک و مشکلات و غیره از بیماری های گوارشی محسوب می شود.
Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *