خواب پریشی یا پاراسومنیا(پارت اول)

هوپنوس > مقالات هوپنوس > خواب پریشی یا پاراسومنیا(پارت اول)

خواب پریشی چیست؟

این اختلال چیست، چه کسانی را تحت تأثیر قرار می دهند، انواع آن و درمان آن

اختلالات خواب

انواع پاراسومنیا یا خواب پریشی

“پاراسومنیا” یا خواب پریشی یک اصطلاح مهم برای رفتارهای غیرمعمولی است که افراد قبل از به خواب رفتن، در هنگام خواب یا در طول دوره بین خواب و بیداری تجربه می کنند.

 

 

 

این رفتارها از نظر ویژگی ها، شدت و فراوانی متفاوت است. در گذشته، پاراسومنیا یا خواب پریشی نشانه قطعی آسیب شناسی روانی در نظر گرفته می شد، اما برخی از محققان معاصر استدلال می کنند که این پدیده ها با انتقال داده های مغز به داخل و خارج از خواب و در زمان بین چرخه خواب (REM)  یا حرکت سریع چشم و حرکت غیر سریع چشم (NREM) رخ می دهد. پاراسومنیا یا خواب پریشی در بین کودکان شایع تر از بزرگسالان است، اما این رفتارها در گروه های سنی مختلف نیز وجود دارد.

در حالی که هر پاراسومنیا یا خواب پریشی دارای علائم و معیارهای مشخصی است، این رفتارها را می توان به سه گروه کلی دسته بندی کرد: رفتارهای خواب پریشی در حالت خواب سبک، در حالت خواب سنگین و سایر موارد.

 


 

خواب پریشی

 

  • رفتارهای خواب پریشی در حالت خواب سبک یا NREM که اولین مرحله از چرخه خواب فرد است، رخ می دهد
  • مرحله بعدی مرتبط با REM  یا خواب نیمه عمیق است. مرحله دوم، سوم و چهارم را تشکیل می دهد که در طی آن خواب به تدریج عمیق تر می شود.

در مجموع، این مراحل معمولاً حدود 90 دقیقه طول می کشد. شایع ترین پاراسومنیاهای مرتبط با NREM یا مرحله ابتدایی خواب است که به عنوان اختلالات برانگیختگی شناخته می شوند.

این پاراسومنیاها با دوره‌های مکرر بیدارشدن، عدم توانایی پاسخ‌دهی به افراد دیگری یا نشناختن اطرافیان همراه است. اکثر افرادی که این حالت را تجربه می کنند بعد از بیدار شدن به هیچ عنوان این اتفاقات را به یاد نمی آوردند.

 


 

 


در پست بعد راجب رفتارها یا حالاتی که شخص مبتلا به اختلال خواب پریشی ممکن است داشته باشد گفته ایم.

کم خوابی یکی دیگر از مشکلات خواب است که مستقیما بر روی وضعیت سلامتی افراد تاثیر می‌گذارد. برای اطلاعات بیشتر راجب این عارضه و راه های درمان، این جا کلیک کنید

 

خروپف ، علت خروپف ، درمان خروپف و راه های درمان خروپف را می‌توانید در این صفحه ببینید.

برای دسترسی به مطالب انواع مشکلات خواب، اینجا کلیک کنید.

Rate this post

مطالب پیشنهادی هوپنوس

دستگاه های ضد خروپف

علت خروپف در خواب چیست؟

علت باز ماندن دهان در خواب

رفلاکس معده و تنگی نفس در خواب

درمان خروپف

دلایل خروپف در زنان

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *